Annons

Annons från NiQuitin

Det här händer i din kropp när du slutar röka

ny niquitin

Att sluta röka är lättare sagt än gjort. Det vet alla som någon gång försökt. Det är nikotinet som gör oss så beroende och när vi väl försöker droppa cigaretterna en gång för alla slår abstinensen till eftersom nikotinet har en enorm påverkan på vår hjärna. Du som bestämt dig för att sluta röka får positiva hälsoeffekter nästan med en gång.

Redan efter 24 timmar minskar risken för hjärtinfarkt. Efter 2-12 veckor blir huden mindre grå och dina lungor och din blodcirkulation fungerar så bra att det känns enklare att motionera. Efter fem år har risken att utveckla exempelvis lungcancer och bukspottscancer halverats enligt Vårdguiden 1177.

Vill du sluta röka? Läs mer om hur NiQuitin kan hjälpa dig att sluta

Lösningen när suget slår till
Ett sätt att besegra rökningen är att börja använda någon form av nikotinläkemedel, till exempel plåster, tuggummi eller sugtabletter. NiQuitin plåster använder en plåster-teknologi som avger medicinskt nikotin så fort plåstret sätts på. Plåstret avger sedan ett konstant flöde av medicinskt nikotin under 24 timmar, vilket hjälper till att stoppa nikotinsuget och abstinensbesvären innan de uppträder. NiQuitin nikotinplåster finns i tre olika styrkor. Behandlingsperiodens längd beror på hur många cigaretter du röker.

Med en kontinuerlig nikotindos under dygnet motverkar NiQuitin plåster effektivt det fysiska beroendet. För att motverka det psykologiska suget som är mer kopplat till våra dagliga vanor, där man kan uppleva plötsliga begär efter nikotin, kan man kombinera plåstret med NiQuitin komprimerande sugtabletter 1,5 mg eller NiQuitin tuggummi 2 mg. Genom att kombinera plåster plus något av de orala formaten ökar du chanserna med att lyckas sluta röka med 33 procent än om du skulle använda enbart ett nikotinformat.

Läs mer om NiQuitins produkter och hur de kan hjälpa dig

NiQuitin (nikotin) är receptfria läkemedel för rökavvänjning. 18 års åldersgräns. Gravida bör rådgöra läkare. Perrigo Sverige AB.

Advertisement

Publicerad 20 dec 2019