Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons - Nasonex

Förkyld eller allergisk? Så vet du! 

Näsan rinner konstant, men du har inte feber eller hosta. Eller känner du dig tröttare än vanligt? Veckorna går och du börjar bli trött på att snyta dig eller inte orka lika mycket som vanligt. Är det verkligen en vanlig förkylning – eller allergi?  

Solen skiner och våren är snart här. Underbart tycker vissa, medan andra vet vad som väntar. Pollensäsongen. Men ibland är det svårt att veta om det är en förkylning – eller allergi som spökar. 

Vid en förkylning är det vanligt med symptom som till exempel tjockare snuva och i bland feber och hosta. Dessa får man inte vid till exempel pollenallergi, säger Yuba Averstedt, medicinsk rådgivare på Bayer. 

Vanliga symptom vid allergisk snuva är bland annat trötthet, nästäppa, rinnsnuva, klåda och nysningar. Enligt Yuba Averstedt, är en gammal föreställning att medicinering för allergisk snuva kan göra dig trött.

Att bli trött är ett vanligt symptom av just allergin än av själva behandlingen. Målet med en allergibehandling är att bli besvärsfri och att du ska kunna leva ett normalt liv, trots allergin. 

 

Läs mer hos Nasonex

 

Läs alltid bipacksedeln. Nasonex® nässpray (mometasonfuroat) är ett receptfritt läkemedel från 18 år för behandling av symtom (nästäppa, rinnsnuva, klåda och nysningar) vid säsongsbunden och perenn allergisk snuva. Vid graviditet, amning eller om du redan använder läkemedel med kortison bör du rådfråga läkare före användning. Använd inte Nasonex om du är allergisk mot något innehållsämne, har en obehandlad infektion i näsan, nyligen har genomgått en näsoperation eller har en skada i näsan. Får du ingen effekt inom 14 dagar ska du kontakta läkare. Använd ej i mer än 3 månader utan läkarkontakt. Bayer.se. L.SE.COM.02.2020.3832.

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 31 jan 2020