Annons

Test av GDPR consent string

 

ANNONS - OBOS

Så fick Shamal förtur till drömbostaden

I naturnära Valsjöskogen, strax utanför Åkersberga centrum, planerar OBOS Kärnhem ett nytt bostadsområde bestående av 26 parhus i två plan. När försäljningen startade i januari 2021 var intresset för bostäderna stort och flera bostadsrätter såldes eller reserverades under de första dagarna.

- Det här är vårt första område i Åkersberga och vi är mycket glada över det positiva mottagandet. Hustypen, ett välplanerat parhus på 105 kvm, är en av våra mest populära bostäder som vi har byggt på många platser runt om i landet, berättar kundansvariga Hanna Ekfäldt.

Fint att bo nära natur och hav
En av köparna i Brf Bofinken är Shamal Shuani. Tillsammans med sin fru och deras tre barn, bor han idag i en lägenhet. När valet föll på Brf Bofinken och Valsjöskogen var det främst närheten till naturen och en stressfri vardag som lockade.

- Det ska bli skönt att få flytta in i en helt ny bostad där vi inte behöver renovera något. Här kan vi koppla av medan barnen leker i trädgården och den lilla skogsdungen som ligger precis bredvid huset. Vi ser fram emot att få bo närmare naturen och havet samtidigt som vi bara kommer ha ett par minuter till skolor och kollektivtrafik, berättar Shamal.

Populärt medlemsprogram
När försäljningen av Brf Bofinken startade var det Shamal och hans familj som fick välja bostad först av alla som anmält sitt intresse. Möjligheten för dem att att gå före i kön berodde på att Shamal tecknat medlemskap i OBOS Medlem.

Som OBOS-medlem får du exklusiv förtur till köp av bostäder och tomter runt om i hela Sverige, en möjlighet att lyckas knipa drömbostaden med andra ord. Medlemskapet hanteras smidigt i OBOS-appen där du även får erbjudanden om rabatter och förmåner på produkter, tjänster och nöjen.

Programmet lanserades nyligen i Sverige, men i Norge är det redan en succé med fler än 500 000 medlemmar. Shamal hörde till de allra första i Sverige med att köpa en bostad via OBOS Medlem.

 - Jag upptäckte OBOS Medlem när jag surfade runt på Internet och letade efter en ny bostad. Det lät som en väldigt bra möjlighet så jag registrerade mig direkt på webben med mitt BankID och betalade avgiften med Swish. När så Brf Bofinken lanserades var jag glad över att vara medlem och slapp stressen som en säljstart kan innebära, berättar Shamal.

"När så Brf Bofinken lanserades var jag glad över att vara medlem och slapp stressen som en säljstart kan innebära"
Alla barn kan få eget rum
Även om det dröjer ett tag innan familjen kan flytta in i sin bostad har de börjat planera och drömma om sin nya vardag. I Brf Bofinken har alla bostäder rymliga tomter med två uteplatser och carport i anslutning till huset. Planlösningen är flexibel och erbjuder 2, 3 eller 4 sovrum.

För familjer med tre barn, som familjen Shuani, innebär det att alla barnen kan få eget rum.

- Jag kan verkligen rekommendera andra att gå med i OBOS Medlem, faktum är att jag redan sagt till flera kollegor att de måste registrera sig! Årsavgiften är bara 200 kronor så det är verkligen värt priset, konstaterar Shamal.

När ett nytt projekt släpps till försäljning är det den medlem med flest antal medlemsdagar som får välja bostad först. Så går du i tankar om att byta bostad finns det ingen anledning att tveka, bli medlem idag och få en gräddfil till din drömbostad.

 

Bli medlem direkt i OBOS app och upptäck alla fördelar med ett medlemsskap 

Publicerad 8 dec 2022