Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Annons - Vattenfall

Så ska Ski Tour 2020 blir mer hållbart

Anders Södergren

Den 15 februari går den nya världscuptävlingen Ski Tour 2020 av stapeln. För första gången någonsin arrangeras en världscuptävling mellan det svenska respektive norska skidförbundet och förväntningarna är förstås höga. De tävlande ska ta sig från Östersund till Åre och Storlien för att därefter ta sig till Trondheim. 

"Man har tänkt hållbarhet genom hela arrangemanget."

Ambitionen är att det ska bli det mest hållbara skidarrangemanget någonsin. Anders Södergren, före detta elitskidåkare och numera sponsorcoach åt svenska längdskidförbundet, berättar mer:

Man har tänkt hållbarhet genom hela arrangemanget. Vi har bland annat tagit hjälp av Vattenfall som bidragit med expertis och elfordon på tävlingsplatserna. Ett krav är att skidåkarna transporteras med tåg mellan tävlingsorterna. Vi gör alla avtryck och alla måste ta sitt ansvar på något sätt, säger Anders Södergren. 

Det är inte första gången Vattenfall går in som Smart Energy Partner till ett skidarrangemang. Även under VM i Åre 2019 bidrog Vattenfall med expertis, råd och teknologi för att bidra till en mer klimatsmart upplevelse. 

 

Läs mer om Ski Tour 2020 

 

Välj fossilfri el – läs mer om hur Vattenfall kan hjälpa dig att leva mer klimatsmart 

 

Advertisement

Publicerad 30 nov 2020