Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Guide till familjevänliga stränder i Sverige

Fritid

Äntligen sommar och sol! Den som inte tänkt lämna landet över semestern behöver inte misströsta. Sverige bjuder på en mängd familjevänliga stränder. Här är några av dem.

Det finns få saker som är så härligt som att tillbringa en semesterdag på stranden tillsammans med familjen. I Sverige finns det mängder av vackra stränder, från norr till syd. Vi har lanserat en funktion, där du enkelt kan ta reda på vattentemperaturen vid närmare 3000 badplatser runtom i landet – och själv rapportera in temperaturen.

Skrea strand, Falkenberg

En av Sveriges mest populära stränder, vilket inte förvånar. Sandstranden är två kilometer lång. Här finns badbrygga, kaféer, kiosker och restauranger. Det är dessutom långgrunt vilket gör Skrea strand till en familjefavorit.

Böda sand, Öland

Med sina två mil är Böda sand Sveriges längsta sandstrand. Här är sanden kritvit och finkornig vilket för tankarna till utlandet. Långgrunt vatten för hela familjen.

Tylösand

Blev framröstad till Sveriges bästa strand förra året. Hit åker folk från hela landet för att tillbringa härliga soldagar med finkornig sand och skyddande sanddyner. Här kan hela familjen ägna sig åt diverse aktiviteter som strandtennis eller beachvolleyboll.

Pite havsbad, Piteå

Kallas ofta Svenska rivieran, och det är inte svårt att förstå varför. Den kilometerlånga sandstranden lockar tusentals besökare varje sommar, och här är vattentemperaturen ofta hög till följd av de stora sanddynerna som fångar upp det varma ytvattnet.

Håll koll på badtemperaturen vid Piteå havsbad

Sudersand, Gotland

Denna finkorniga strand på Fårö röstas ofta fram till en av Sveriges absolut finaste badstränder. Barnvänlig med sitt långgrunda vatten och fylld med kaféer, restauranger, solstolar och lekplatser.

Hur är badtemperaturen på Sundersand? 

Rullsand, Skutskär

Dessa vackra stränder kallas ofta Mellansveriges riviera. Här finns fyra stränder att välja mellan där den långgrunda Rullsandsstrand är lite extra barnvänlig. Stranden ligger nära kiosk, restaurang samt strandtoaletter och parkering.

Kolla temperaturen på Rullsand

Långholmen, Stockholm

Om du befinner dig i Stockholm behöver du inte lämna innerstan för att ta ett dopp. Mellan Kungsholmen och Södermalm ligger ön Långholmen. Här finns både klipp- och strandbad, och en magnifik utsikt över Stockholm.

Hur är temperaturen på Långholmen? 

 

Och glöm inte att du själv kan rapportera vattentemperatur om den saknas. 

Trevlig sommar!

 

Publicerad 8 jul 2019