Annons

Annons från Sector Alarm

Resa bort i vinter? Så lurar du inbrottstjuven

2018 anmäldes cirka 17,000 bostadsinbrott i Sverige – störst risk är det under vintermånaderna, visar statistik från brottsförebyggande rådet.
Planerar du att lämna snörusket och resa iväg till värmen kan du vidta vissa åtgärder för att minska risken för inbrott. 


1. Skapa känslan av att någon är hemma
Oavsett om du är på jobbet över dagen eller är bortrest under en längre period så är det bra om hemmet får vara lite rörigt. Lämna gärna disk kvar på diskbänken och lägg ut ett par leksaker i trädgården. Tänk på att snittblommor vissnar snabbt och kan signalera att det inte är någon hemma. 

2. Prata med dina grannar och hjälp varandra
Ett gott grannsamarbete är viktigt för att lura tjuven. Meddela när du ska iväg på semester och be grannen att ta in din post. Om du är borta en längre tid, be dina grannar att parkera bilen på din uppfart, skotta bort snö från entrén och lämna några av sina sopor i din soptunna så att det ser ut som att du är hemma.


3. Ett hemlarm kan förhindra inbrott
Många inbrott kan förhindras genom att det finns ett larm med avskräckande dekaler. Om du har ett hemlarm kopplat till en larmcentral kan du också få snabbare hjälp om ett inbrott sker.

 

Få ett kostnadsfritt startpaket från Sector Alarm

 

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Klart. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Klart-redaktionens åsikter.

Publicerad 9 maj 2020