Scrolla ner till Klart

Scrolla ner till Klart

Annons

Helgens bästa väderstäder

Väderprognos

Vi har satt sikte mot helgen och listat tre städer värda att besöka, inte bara för sina väder. Packa väskan och gör er redo, vi tar er med från norr till söder.

1. Luleå – det magiska norrskenets stad

Behöver du en paus från det gråa och trista novembervädret ska du bege dig till kuststaden Luleå, troligen den del av landet som i helgen kommer vara allra solsäkrast. Lördagen och söndagen ser ut att bjuda på en hel del sol, men trots solchanser är kyla att vänta, där temperaturerna kommer att ligga runt minus 10-15 grader. Packa mössa och vantar!

Även om solen är lockelse nog, är stadens rika restaurangliv värt ett besök, där Luleå kan stoltsera med sex restauranger i White Guide. För den som tycker att man bör vara ute när solen skiner är stadens vackra och rika skärgård en upplevelse i sig, eller varför inte skaka igång pulsen och prova hundspann?

Tipsar man om Luleå är det självklart att nämna det omtalade norrskenet, Aurora Borealis som i de bästa väderförhållanden kan visa upp sig även under november.

 

Foto: Alexander Hall

2. Växjö – skippa överraskningarna

Trött på överraskningar och vill veta vad helgen kommer att bjuda på, och kanske tillhör ni de som tycker att gråväder med regn och täta dimmoln låter mysigt? Då ska ni bege er till Smålands djupa skogar, eller närmare bestämt Växjö.

Här blir det inga ögonbrynshöjningar, i alla fall inte när det kommer till vädret. Helgens prognos säger mulet med tidvis lätt regn och temperaturer mellan 0 - 4 grader.

I Växjö kan ni flanera längs konstråket Art site runt Växjösjön, eller varför inte besöka någon av stadens alla museer. Bäst bor ni på något av stadens sköna hotell och restauranger väljer ni efter tycke och smak – lokalproducerat eller smaker från jordens alla hörn.

För er som går efter devisen – inget dåligt väder bara dåliga kläder, är det bara att klä er tätt och rätt, hoppa på mountainbiken och bege er ut i terrängen!

 

3. Orsa – upplev en skön vinterdag i november

Möt vintern i Dalarna! Under fredag och lördag väntas det falla flera centimeter snö och temperaturerna väntas ligga runt minus  3 - 7 grader. Under söndagen kommer solen dominera och ge besökarna en vacker vinterdag.

Hur spenderar man bäst en helg i Orsa? Förutom spelmän och skidåkning är Orsa känt för sin fina natur. Här finns flera vandringsleder och vackra naturupplevelser. Helvetesfallet och Storstupet är bara några. Hit åker man för att betrakta det mäktiga vattenfallet och forsarna som omger Orsa.

 

 

Publicerad 6 nov 2019